VIDEÓZZ ÉS OLVASS,- AZAZ FUNKCIONÁLIS PERCEK BAJI ÁKOSSAL

Találd meg a motivációd

KATTINTS A VIDEÓRA

OLVASÁSRA

1️⃣ MI A MOTIVÁCIÓ?
 
Motiváció definíciója az általános hajlandóság valamely cselekedetre. Az, amikor tulajdonképpen pszichológiai erők késztetnek téged arra, hogy elvégezd az adott feladatot. A motiváció nem minden egyes ember számára pont ugyanazt a jelentést birtokolja. Hogyan tartsd fenn a mindennapjaid során, hogy ne veszítsd szem elől a kitűzött céljaidat? A hajtóerőt meg kell szerezned, vagy fel kell építened!
 
2️⃣ KÜLSŐ MOTIVÁCIÓ
 
A külső motivációt külső ösztönzők hozzák létre. Ilyenkor a tevékenység oka nem önmagában, hanem valamely külső célban keresendő. A külső motiváció tehát azt jelenti: azért csinálsz valamit, mert konkrét célt akarsz vele elérni. Például egy nyeremény, pénzdíj, vagy akár az elismerés.
 
3️⃣ BELSŐ MOTIVÁCIÓ
 
A belső motiváció belülről fakad, te akarsz valamit megváltoztatni, te akarsz valami miatt cselekedni és, hogy hol mosódik össze a kettő motiváció, egyértelműen nem mindig lehet elkülöníteni. A valóságban ritka a tisztán belső vagy tisztán külső motiváció. Nem zárják ki egymást, sőt gyakran keverednek; erősíthetik vagy gyengíthetik is egymást; néha pedig nem is olyan egyszerű köztük különbséget tenni. Például: Nagyon szeretsz Cross Trainingre járni a Crosswolfit Training Studioba, ezért csinálom. De az is hozzátesz az elszántságodhoz, hogy tudod: a heti két edzés fontos az egészséged és az ideális testsúlyod megőrzéséhez. A külső motiváció néha csökkentheti az értékes belső motivációt. Ezt a folyamatot a tudomány túligazoló hatásként ismeri. Ez azt jelenti, hogy a belső motiváció csökken a külső ösztönzők hatására.
 
4️⃣ A CÉLOK
 
Egyértelmű elképzelések legyenek a célok, ne kapkodj és ne akarj túl sokat és túl rövid időn belül! Komfortzónán kívül kezdődik az élet, és csak akkor nem áll meg ha fejlődsz, fejleszted magad.
 
5️⃣ AZ ELSŐ LÉPÉS
 
Nem tudod, hogy hogyan tedd meg az első lépést? Mindegy csak tedd meg! Ha nem hozol áldozatot, azért amit szeretnél, akkor AMIT szeretnél lesz majd az áldozat. A később nagyon hamar lesz soha! A Majd holnap pedig addig megy, amig nincs több holnap. Gondolkozz előre és ami holnap lesz, azt ma kell elkészítened. Előzd meg és ne pedig csak tűzoltásba kezdj. A fejlődésed belső késztetésen alapulva igazi célokat legyen képes meghatározni!