Tehéntej VS Növényi tej
GANDHI:
„Puszta babona a tej értékéről vallott nézet, de annyira meggyökeresedett, hogy szinte lehetetlen megingatni”
Először is tisztázzuk, hogy mi a tej:
A tej egy nőstény emlős vagy nőnemű ember tejmirigyeinek időszakosan kiválasztott váladéka, ami a született utód táplálására szolgál, hogy amíg nem tud szilárd táplálékot enni, addig is tudjon fejlődni.
A tej kizárólag csak az utód születésénél termelődik.
Minden emlős addig képes megemészteni a TEJCUKROT, amíg szüksége van rá a fejlődéshez. (Enzimek segítségével a szervezet a tejcukrot szölőcukorrá és galaktózzá bontja)
Miután az elválasztás megtörténik, a beleinkben lévő baktériumok nagyon kis százaléka tudja megemészteni a tejcukrot, így A TEJ KIZÁRÓLAG A SZÜLETETT UTÓD TÁPLÁLÁSÁRA SZOLGÁL .
Felnőtt korban ezért különböző tünetek jelentkeznek a fogyasztásánál:
- puffadás
- hascsikarás
- hasmenés
- emésztőrendszeri problémák tömkelege
Azonban… az évszázadok során a folyamatos tejfogyasztás miatt kialakult egy génmutáció, ami befolyásolja a laktázenzim termelését. (Ezért tudod egy kicsit nagyobb mértékben megemészteni a tejet)
Tej összetevői:
- tejzsír (zsigeri zsírként /magyarul a szerveidre/ rakódik le)
- tejfehérje (fő alkotóeleme a kazein, ami a tejben lévő növekedési hormonokat védi meg, attól hogy az emésztőrendszerben lebontásra kerüljenek)
- tejcukor (korábban írtam)
- A,B,D és E vitamin, illetve kalcium
- IGF1 (növekedési hormon, ami a sejtosztódást szabályozza, EZT A SZERVEZET MÁR NEM TUDJA FELHASZNÁLNI, így más helyen fogja…pl: kiválóan segíti a rákos sejtek növekedését + hozzájárul a diabétesz és a hormonproblémák kialakulásához)
A TEJ MAGA NEM OKOZ RÁKOT, AZONBAN A NÖVEKEDÉSI HORMON (IGF1) NAGYBAN SEGÍT ANNAK A KIALAKULÁSÁT, TÁPLÁLÁSÁT.
IPARI TEJTERMELÉSRŐL KÉT MONDATBAN:
A tehenek emlői folyamatosan terhelve vannak azáltal, hogy mesterségesen ezt az állapotot fent tartsák, ezért a megterhelt emlő folyamatos gyulladásban lesz.
TOP 30 listát a tej és egyéb tejtermékek „jótékony” hatásairól:
ÖSSZEÁLLÍTVA: Dr. Trash, Dr. Mayer, Dr. Ellis, Dr. Calloway, Dr. Briggs, Dr. Mills, Dr. Oster, Dr. Levy, Dr. Wilson, Dr. Gaby, Dr. White, Dr. Walker illetve egyéb orvosok kutatásai és megfigyelései alapján
- Szív és érrendszeri betegségeket okozhat a magas zsírtartalma miatt
- Növeli a vér koleszterinszintjét
- Elősegíti az érelmeszesedést
- Segíti a vérrög kialakulását
- Növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát
- Gátolja az immunrendszer működését
- Fogromlást idézhet elő a kalciumrabló hatása miatt
- Elősegíti a bakteriális rothadást a belekben
- Hasmenést, puffadást és hasi fájdalmakat okozhat
- Felszívódási zavarokat okozhat
- Vékonybélgyulladást okozhat
- Vesekárosodást idézhet elő
- Növeli a vastagbélrák kockázatát
- Hozzájárulhat a meddőség kialakulásához
- Hozzájárulhat a Crohn betegség kialakulásához
- Elősegíti a gyulladásos folyamatok kialakulását, fennmaradását
- Menstruációs görcsöket okozhat
- Elhízás legfontosabb okai között szerepel
- Ekcémát idézhet elő
- Daganatos megbetegedéseket okozhat: bélrák, méhnyakrák, petefészekrák
- Álmatlanságot, fáradékonyságot okozhat
- „A” vitaminhiányt okozhat
- Sclerosis multiplex kialakulásának kockázatát növeli
- Cinkhiányt okozhat
- A legfőbb hurutképző
- Székrekedést idézhet elő
- Gyorsítja az öregedést, ráncosodást
- Felborítja a test ásványi anyag egyensúlyát
- Növeli a kemikáliák lerakódásának kockázatát
- Hozzájárul az allergiás megbetegedések kialakulásához
*Felhasznált irodalom
Dr. Henry Bieler, Ételben az orvosság
Brian R. Clement és Therese Foy DiGeronimo, Élő ételek az egészségért
Ferencsik István, A természetes életmód ételei, illetve Betegség és fájdalom nélküli élet
Ifj, Dr. M. Ted Morter, Egészséges táplálkozás
Klaus Oberbeil, Vitaminnal, frissen, fürgén, egészségesen
Acarya-Barbara Parham, Mi a gond a húsevéssel?
Agatha M. Thrash, M.D.;-Calvin L. Thrash, Az állatvilág szerepe emberei megbetegedésekben