Tehéntej VS Növényi tej

 
GANDHI:
„Puszta babona a tej értékéről vallott nézet, de annyira meggyökeresedett, hogy szinte lehetetlen megingatni”
 
Először is tisztázzuk, hogy mi a tej:
 
A tej egy nőstény emlős vagy nőnemű ember tejmirigyeinek időszakosan kiválasztott váladéka, ami a született utód táplálására szolgál, hogy amíg nem tud szilárd táplálékot enni, addig is tudjon fejlődni.
 
A tej kizárólag csak az utód születésénél termelődik.
 
Minden emlős addig képes megemészteni a TEJCUKROT, amíg szüksége van rá a fejlődéshez. (Enzimek segítségével a szervezet a tejcukrot szölőcukorrá és galaktózzá bontja)
 
Miután az elválasztás megtörténik, a beleinkben lévő baktériumok nagyon kis százaléka tudja megemészteni a tejcukrot, így A TEJ KIZÁRÓLAG A SZÜLETETT UTÓD TÁPLÁLÁSÁRA SZOLGÁL .
 
Felnőtt korban ezért különböző tünetek jelentkeznek a fogyasztásánál:
  • puffadás
  • hascsikarás
  • hasmenés
  • emésztőrendszeri problémák tömkelege 😉
 
Azonban… az évszázadok során a folyamatos tejfogyasztás miatt kialakult egy génmutáció, ami befolyásolja a laktázenzim termelését. (Ezért tudod egy kicsit nagyobb mértékben megemészteni a tejet)
 
Tej összetevői:
  • tejzsír (zsigeri zsírként /magyarul a szerveidre/ rakódik le)
  • tejfehérje (fő alkotóeleme a kazein, ami a tejben lévő növekedési hormonokat védi meg, attól hogy az emésztőrendszerben lebontásra kerüljenek)
  • tejcukor (korábban írtam)
  • A,B,D és E vitamin, illetve kalcium 
  • IGF1 (növekedési hormon, ami a sejtosztódást szabályozza, EZT A SZERVEZET MÁR NEM TUDJA FELHASZNÁLNI, így más helyen fogja…pl: kiválóan segíti a rákos sejtek növekedését + hozzájárul a diabétesz és a hormonproblémák kialakulásához)
A TEJ MAGA NEM OKOZ RÁKOT, AZONBAN A NÖVEKEDÉSI HORMON (IGF1) NAGYBAN SEGÍT ANNAK A KIALAKULÁSÁT, TÁPLÁLÁSÁT.
 
IPARI TEJTERMELÉSRŐL KÉT MONDATBAN:
 
A tehenek emlői folyamatosan terhelve vannak azáltal, hogy mesterségesen ezt az állapotot fent tartsák, ezért a megterhelt emlő folyamatos gyulladásban lesz.
TOP 30 listát a tej és egyéb tejtermékek „jótékony” hatásairól:
 
ÖSSZEÁLLÍTVA: Dr. Trash, Dr. Mayer, Dr. Ellis, Dr. Calloway, Dr. Briggs, Dr. Mills, Dr. Oster, Dr. Levy, Dr. Wilson, Dr. Gaby, Dr. White, Dr. Walker illetve egyéb orvosok kutatásai és megfigyelései alapján
 
  1. Szív és érrendszeri betegségeket okozhat a magas zsírtartalma miatt
  2. Növeli a vér koleszterinszintjét
  3. Elősegíti az érelmeszesedést
  4. Segíti a vérrög kialakulását
  5. Növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát
  6. Gátolja az immunrendszer működését
  7. Fogromlást idézhet elő a kalciumrabló hatása miatt
  8. Elősegíti a bakteriális rothadást a belekben
  9. Hasmenést, puffadást és hasi fájdalmakat okozhat
  10. Felszívódási zavarokat okozhat
  11. Vékonybélgyulladást okozhat
  12. Vesekárosodást idézhet elő
  13. Növeli a vastagbélrák kockázatát
  14. Hozzájárulhat a meddőség kialakulásához
  15. Hozzájárulhat a Crohn betegség kialakulásához
  16. Elősegíti a gyulladásos folyamatok kialakulását, fennmaradását
  17. Menstruációs görcsöket okozhat
  18. Elhízás legfontosabb okai között szerepel
  19. Ekcémát idézhet elő
  20. Daganatos megbetegedéseket okozhat: bélrák, méhnyakrák, petefészekrák
  21. Álmatlanságot, fáradékonyságot okozhat
  22. „A” vitaminhiányt okozhat
  23. Sclerosis multiplex kialakulásának kockázatát növeli
  24. Cinkhiányt okozhat
  25. A legfőbb hurutképző
  26. Székrekedést idézhet elő
  27. Gyorsítja az öregedést, ráncosodást
  28. Felborítja a test ásványi anyag egyensúlyát
  29. Növeli a kemikáliák lerakódásának kockázatát
  30. Hozzájárul az allergiás megbetegedések kialakulásához
*Felhasznált irodalom
Dr. Henry Bieler, Ételben az orvosság
Brian R. Clement és Therese Foy DiGeronimo, Élő ételek az egészségért
Ferencsik István, A természetes életmód ételei, illetve Betegség és fájdalom nélküli élet
Ifj, Dr. M. Ted Morter, Egészséges táplálkozás
Klaus Oberbeil, Vitaminnal, frissen, fürgén, egészségesen
Acarya-Barbara Parham, Mi a gond a húsevéssel?
Agatha M. Thrash, M.D.;-Calvin L. Thrash, Az állatvilág szerepe emberei megbetegedésekben